SIGNATURE STYLE: PROJECT RUN AND PLAY WEEK 4

Het spookt al een hele tijd door mijn hoofd om een ‘capsule wardrobe’ te maken voor mijn meisjes.  Een capsule wardrobe is een kleerkast waarin zich enkele stuks bevinden die je onderling kan combineren, mix and match dus. Deze uitdaging was dan ook het ideale project voor de finale van project Run and Play.

Ik kan moeilijk een naam op mijn stijl plakken. Ik hou zowel van romantische kleding als van iets stoerdere. De combinatie van de twee vind ik heerlijk. Voor de zomer neem ik graag lichte tinten met hier en daar een bloemenprintje, ook jeans kan in onze kleerkast niet ontbreken.

De kleerkast werd opgesteld uit verschillende tweedelige outfits combineerbaar met twee vestjes.

Ik experimenteerde in het najaar reeds met een eigen patroon voor een jas en gebruikte dit patroon dan ook als basis voor dit exemplaar. De halslijn werd iets uitgediept en ik tekende een kap. Het jasje werd volledig gevoerd en voorzien van handige drukknopen. De bloemenstof is een iets stijvere stof en voor de voering koos ik een aangename,soepele katoen.

Voor de cardigan gebruikte ik de Josephine als basis en paste deze aan zoals in week 2 project run and play (verkort lijfje, verbrede mouwen). Ik koos voor een groene viscose stofje met roze bloemenprint.

Voor de bovenstukken gebruikte ik verschillende patronen als basis:

  • Voor de basis van het het romantische topje in de zachte, witroze katoen gebruikte ik de Sybillejurk van LMV. Ik verkorte de jurk en versmalde de ruffle om het topje te verkrijgen.

  • Als basis voor het hemdje in de witroze katoen gebruikte ik mijn May-Belle jurk (week 1 project Run and play). Ik verlengde hierbij het bovenstuk en kromde de zoom naar de zijnaad. De mouwen werden verlengd en sluiten met behulp van drukknopjes aan de manchetten.

  • Ik gebruikte eveneens mijn May-belle jurk als basis voor het tekenen van de roze shirt. Ik liet hierbij het knopenbeleg achterwege en tekende het voorpand aan de stofvouw. De hals werd afgewerkt met bias. Als stofje koos ik hier voor een ultra zachte tencel.

  • Het laatste bovenstuk werd gemaakt in een prachtige, soepele linnen. Voor dit stuk gebruikte ik de Vitablouse van Beletoile en Kaatjesnaaisels. Als aanpassing verlengde ik de blouse en liet ik de elastiek achterwege. Op die manier kan het blousje zowel in als uit een broek gedragen worden.

Ook voor de onderstukken gebruikte ik verschillende patronen als basis:

  • Voor de salopettejurk gebruikte ik een patroontje dat ik eerder al uittekende. Deze keer paste ik het aan door centraal drukknopen voorzien. Hiernaast voorzag ik ook grote zakken en echte salopettegespen.

  • Voor de jeansbroek werd mijn Tintin gebruikt als basis. Ik verkorte de lange broek en maakte het model recht. De jeans die ik gebruikte is een prachtig lapje dat ik van mijn buurvrouw een tijd geleden kreeg. Het lapje gaat al jaren mee en heeft hierdoor een mooie afgewassen look.

  • Als patroon voor de linnen short gebruikte ik de Tintin zonder aanpassingen. Ik koos voor de optie met omslagboord en knooplint.

  • Het rokje werd in een stijvere linnen gemaakt. Ik tekende in het voorpand zakken en kromde de zijnaad waardoor een leuke zijsplit ontstaat.

Fan van deze mix and match kleerkast? Stemmen kan HIER. Scroll helemaal naar onder om je stem uit te brengen.

6 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *