De testfase van de Lucy jurk – wat een ervaring!

Met een bang hartje zette ik een tijdje geleden op facebook en instagram een berichtje met een oproep naar testers. Dolgelukkig was ik toen de eerste mailtjes binnenkwamen. Ik was heel aangenaam verrast hoeveel enthousiastelingen me wouden helpen om het patroon van de Lucy jurk op punt te krijgen. 
 
Voor het testen van het jurkje ging ik op zoek naar een diverse groep naaisters, zowel ervaren als minder ervaren. Ik liet het lot beslissen en trok een achttal namen per maat. 
 
Oké mijn testteam was samengesteld, maar hoe moest het nu verder. Hmm, de eerste keer een testfase voor een jurk organiseren leek toch iets complexer dan aanvankelijk gedacht. Het plan om enkel een mailtje rond te sturen met het patroon, de tutorial en de vraag naar feedback was misschien wat ondoordacht. Wegens gebrek aan ervaring ging ik daarom eens rondkijken hoe andere bloggers het organiseren van een testfase aanpakten.

Ik kwam snel tot de conclusie dat bij vele testpatronen een evaluatiedocument werd meegeleverd. Goed idee! Ik ben wel fan van ‘google forms’ en besloot daarom een formulier op te stellen dat ik dan met het testteam kon delen. Het formulier had zes verschillende luiken: algemene gegevens, de handleiding, het patroon, het maken van de jurk, de fit van de jurk en andere opmerkingen. Omdat ik zelf heel hard gezocht heb naar een voorbeelddocument er geen vond, deel ik het mijne graag met jullie: mijn evaluatiedocument.

Een heel goed idee kreeg ik ook van Sarah om een facebookgroep op te richten waarin iedereen alle opmerkingen en foto’s konden delen.

Wat leuk was het om te zien hoe enthousiast iedereen was om aan het jurkje te beginnen, de foto’s stroomden binnen. Eén voor één prachtexemplaren!

Omdat ik zelf autodidact zowel op vlak van patroontekenen als naaien, hebben m’n testers me enorm kunnen helpen. Zowel de meer ervaren naaisters die me tips gaven over bepaalde technieken, als de minder ervaren naaisters die me wezen op de onduidelijkheden in de tutorial. Ik ben hen allen enorm dankbaar!!

De (eerste) testfase van de Lucy jurk is bijna afgerond. Ik wacht nog op de laatste opmerkingen en kan dan aan de slag met herwerken. Deadline zou volgend weekend (13-14 mei) zijn! Het verjaardagsweekend van mijn meisjes :-).


Ik had de eer om met een reeks heel straffe madammen samen te mogen werken! Bedankt Ria, Katrien, Melanie, Sarah, Isabel, Ann, Marloes, Manou, NeeltjeSabrina, Wendy, Pascale, Rianne, Kristien, Hilde, Loïs, Stefanie, Nikki en Annabel

Bekijk zeker ook eens de blog’s en websites van enkele van m’n testers ! 

– From Baila with love

 – Smosspotten en snoesjes

 – Bel’Etoile

 – Gallery fabrics

 – C’est Saar

 MadeLivje 

Muizenpluis en hazenbaas  

Nogmaals mijn grote dank aan het supertestteam. Hieronder kunnen jullie alvast meegenieten van enkele van de pareltjes die op onze facebookgroep verschenen!

 

 

Bedankt voor je bezoekje! Opmerkingen zijn steeds welkom 😉 

Je kan me volgen op instagram, bloglovin en facebook.

0 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *