Birthday girls!

Vorig weekend werden m’n meisjes twee jaar! Hoe cliché het ook klinkt, ze worden zo snel groot!
 
Voor hun verjaardag maakte ik een nieuwe outfit. Een Lucyjurkje voor Louise en een “gehackt” jurkje uit een oude knippie voor Fien.
 
Happy Birthday Siss
 
Het maken van de jurkjes verliep helemaal niet zo efficiënt. M’n hoofd is de laatste tijd heel chaotisch doordat ik met honderd-en-één dingen tegelijk bezig ben. Das echt een minder goed kantje van mezelf (mijn man kan er over meespreken hehe). Maar soit, ik erken het probleem en zal er proberen aan te werken ;-).
 
Fiens jurkje lag al een tijdje klaar, maar Louises exemplaar moest de avond voor haar verjaardag nog in elkaar gezet worden, oepsie! Tja en als het in mijn hoofd zit om dat jurkje af te krijgen, dan moet dat ook! Ook al betekende dat ik tot ‘s nachts aan mijn naaimachine moest zitten (niet dat ik dat erg vond hihi). Maar hoe later op de avond, hoe gemakkelijker de foutjes worden gemaakt. En ook ik had prijs bij dit jurkje. Woeps de knoopsgaten aan de verkeerde kant gemaakt. Ochja Louise vond het niet zo erg :-).
 
 
Voor het jurkje van Louise gebruikte ik een stofje van Liberty. Ik kocht deze een tijdje terug in Rijsel. 
Als patroontje gebruikte ik m’n eigenste Lucyjurk. Deze kan je gratis op mijn blog terugvinden. Door het jurkje iets in te korten en plooien te gebruiken van 1 cm kwam ik met een halve meter stof juist toe!
 
Zoals eerder vermeld gebruikte ik als basispatroon voor het jurkje van Fien een patroon uit een oude knippie. Hoe ik het patroon aanpaste, hou ik voor een ander berichtje ;-). 
Het stofje kon ik op de kop tikken bij modecoupon. Achteraan in de winkel liggen heel wat coupons en eindereeksstoffen. Als je er even tussen snuistert, kan je soms echt leuke stoffen vinden voor weinig geld! Heel bizar maar voor Fien ga ik bijna altijd voor blauw. Deze keer niet anders!
 
Als accessoire dragen de meisjes een prachtig zelfgemaakt halskettinkje. Moeke Isabelle (onthaalmama) maakte deze samen met de meisjes.  Dit kettinkje was oorspronkelijk mijn cadeautje voor Moederdag, maar de meisjes vonden het beter passen bij zichzelf.
 
Heel blij waren de meisjes, als zondag de zon er door kwam en ze hun jurkje buiten konden testen!
 
 

 Patroon: Lucyjurk – patroonhack knippie
Stof: Liberty – modecoupon

Bedankt voor je bezoekje!

Je kan me volgen op instagram, bloglovin en facebook.
 

0 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *