-My sweet rainponcho- Het patroon

Zoals eerder beloofd, digitaliseerde ik het patroon van m’n fleurige regenponcho. Het patroon is helemaal niet zo moeilijk hoor, maar ik heb m’n werk er van gemaakt om hem zo grondig mogelijk uit te werken. De poncho past voor kindjes van 1,5 tot 2,5 jaar. Ik vermoed dat een kleuter van 3 jaar er ook in past, maar dan kan hij best wat verlengd worden.
 
Hier is hij dan de link naar het patroon:  ‘MY SWEET RAINPONCHO’ 

 

 

Bij het uitwerken van het patroon heb ik na enkele extra kladversies nog een versie voor Fientje ook gemaakt. Met het huidige grauwe weer, kwam deze al van pas.

 

 

 
Tijdens het maken van Fiens poncho heb ik af en toe een foto getrokken om naast het patroon ook een fototutorial te maken om mijn werkwijze wat te verduidelijken.
 
Nog enkele tips en opmerkingen noteer ik hieronder: 
 

– Als de stof die je kiest voor de poncho een motief heeft met een duidelijke boven- en onderkant, heb je 80 cm nodig (stofbreedte 140 cm). Ik koos voor een stof zonder richting, met een beetje gepuzzel kon ik de poncho maken met 60 cm stof.

– De toile cirée die ik voor dit projectje koos, is redelijk stijf. Hij versoepelt wel door hem te dragen, maar je kijkt best uit naar een zo soepel mogelijke stof, zo ontdekte ik onlangs dat ze in de stoffenkamer oilskin verkopen ;-).

– Het is perfect normaal dat wanneer je de kap aan de body naait de body iets langer is (ongeveer 1,5 cm). Deze ruimte is belangrijk om de knopenrijen te laten overlappen.

 
 

– Voor de poncho van Fien koos ik er voor een tunnel te voorzien in de kap, zodat je de kap wat kan aantrekken. Hierbij is het belangrijk dat je niet vergeet om een oogje te voorzien in de toile cirée. De tunnel voor Fien maakte ik op 3 cm van de rand. Mooier zou zijn dat hij iets dichter tegen de rand stond. Daarom heb ik op het patroon de tunnel op 2 cm getekend (stippellijn). 

 

– Om de kap dicht te trekken, gebruikte ik, in plaats van koord, elastiek. Zo geeft de kap een beetje mee. Koord zou ook perfect gaan!

Meer details over de werkwijze kan je in de pdf van het patroon terugvinden. Mocht er iets niet duidelijk zijn mag je mij steeds een berichtje sturen!
 
Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Deel gerust een fotootje op instagram of facebook: #mysweetrainponcho 
Feedback is steeds welkom, alvast bedankt voor je bezoekje!!
 
 
Patroon: eigen patroon
Stof: Toile ciréé,  petitpan

5 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *