De Madeline

De Madeline is een eenvoudig overgooirokpatroontje dat ik jullie graag gratis deel!

The Madeline skirt is a free suspenderskirt pattern that I gladely share with you.

Naast de Madeline lanceer ik vandaag ook de Odeline. Een blous/jurk patroontje. In de foto hierboven  maakte ik een versie met horizontale ruffle in een heerlijk zacht stofje dat ik haalde bij modecoupon. In een volgend postje meer foto’s ;-). Ook in de onderste foto combineerde ik de Madeline met een Odeline, meer foto’s vind je HIER.
Hopelijk kriebelt het bij jullie om de Madeline te maken! Ik kijk alvast uit naar jullie creaties.
 
Laat je graag je resultaat bewonderen, of anderen inspireren, tag je creatie dan op sociale media met 

#madelineskirt, #madelinerok en/of #irismaypatterns
 

Een speciaal woord van dank naar mijn supertestteam! Hou zeker instagram/facebook in de gaten want er gaan heel wat prachtige Madelines (en Odelines) passeren komende dagen!

8 Comments

 • Hermine

  Beste,
  Ik maakte gisteren de madeline in maat 98 voor een twee jarig meisje. Momenteel nog wat te groot maar in een dunne soepele stof zodat het in de lente of zomer wel zou kunnen passen.
  Ik volgde trouw het patroon en de afmetingen maar het resultaat klopt naar mijn gevoel niet. Het lijkt nog te groot voor een 6 jarig meisje en de stof is zodanig bijéén gefrommeld dat het onmogelijk ooit mooi aan kan zijn.
  Heel spijtig van de moeite want het was toch wel wat werk voor een eenvoudig rokje.
  Wat deed ik verkeerd??
  Hermine

  • Iris Rossaert
   Iris Rossaert

   Hey Hermine , jammer om te horen dat het resultaat niet is wat je gehoopt had. Normaal zouden de afmetingen voor maat 98 wel moeten kloppen hoor. Ik heb zelf twee meisjes (3jaar) die verschillende rokjes in die maat dragen. Kan het zijn dat je de 2 rokpanden op de stofplooi gelegd hebt en zo een dubbele breedte kreeg ? Ik denk dat je best de zijnaden losmaakt en van de zijkanten een stuk wegknipt zodat de rok minder breed valt. Normaal kan je de linten dan laten zitten en zou het niet te veel werk mogen zijn . Je mag me gerust via Facebook een chatbericht sturen met foto’s als je vast zou zitten. Hopelijk komt het slim! Groetjes Iris

 • Krissy Wiersma

  Wauw! Prachtig rokje, ik ga er zeker mee aan de slag. Die prachtige rode stof, is dat hydrofiel? Waar zou ik deze evt. Kunnen kopen? Liefs Krissy

  • Iris Rossaert
   Iris Rossaert

   Hey Liesbet

   Dankjewel voor je complimentje!!
   Ik heb het patroon inderdaad niet op A0 staan, in de handleiding staan echter wel de afmetingen van de panden. Velen van de panden zijn rechthoeken dus normaal kan je het zo ook gemakkelijk tekenen. Hopelijk ben je zo geholpen?

   Groetjes
   Iris

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.