De Madeline

De Madeline is een eenvoudig overgooirokpatroontje dat ik jullie graag gratis deel!

The Madeline skirt is a free suspenderskirt pattern that I gladely share with you.
Naast de Madeline lanceer ik vandaag ook de Odeline. Een blous/jurk patroontje. In de foto hierboven  maakte ik een versie met horizontale ruffle in een heerlijk zacht stofje dat ik haalde bij modecoupon. In een volgend postje meer foto’s ;-). Ook in de onderste foto combineerde ik de Madeline met een Odeline, meer foto’s vind je HIER.
Hopelijk kriebelt het bij jullie om de Madeline te maken! Ik kijk alvast uit naar jullie creaties.
 
Laat je graag je resultaat bewonderen, of anderen inspireren, tag je creatie dan op sociale media met 

#madelineskirt, #madelinerok en/of #irismaypatterns
 

Een speciaal woord van dank naar mijn supertestteam! Hou zeker instagram/facebook in de gaten want er gaan heel wat prachtige Madelines (en Odelines) passeren komende dagen!

20 Comments

 • Hermine

  Beste,
  Ik maakte gisteren de madeline in maat 98 voor een twee jarig meisje. Momenteel nog wat te groot maar in een dunne soepele stof zodat het in de lente of zomer wel zou kunnen passen.
  Ik volgde trouw het patroon en de afmetingen maar het resultaat klopt naar mijn gevoel niet. Het lijkt nog te groot voor een 6 jarig meisje en de stof is zodanig bijéén gefrommeld dat het onmogelijk ooit mooi aan kan zijn.
  Heel spijtig van de moeite want het was toch wel wat werk voor een eenvoudig rokje.
  Wat deed ik verkeerd??
  Hermine

  • Iris Rossaert
   Iris Rossaert

   Hey Hermine , jammer om te horen dat het resultaat niet is wat je gehoopt had. Normaal zouden de afmetingen voor maat 98 wel moeten kloppen hoor. Ik heb zelf twee meisjes (3jaar) die verschillende rokjes in die maat dragen. Kan het zijn dat je de 2 rokpanden op de stofplooi gelegd hebt en zo een dubbele breedte kreeg ? Ik denk dat je best de zijnaden losmaakt en van de zijkanten een stuk wegknipt zodat de rok minder breed valt. Normaal kan je de linten dan laten zitten en zou het niet te veel werk mogen zijn . Je mag me gerust via Facebook een chatbericht sturen met foto’s als je vast zou zitten. Hopelijk komt het slim! Groetjes Iris

   • Agnes

    Hoi Iris, mijn tailleband is veel smaller uitgevallen, een elastiek van 2,5 cm past er niet doorheen, heb nu een elastiek van 1.5 cm gebruikt maar vind het resultaat daardoor niet zo mooi als op het voorbeeld. Ik snap alleen niet zo goed waar ik fout ben gegaan. Ik denk aan de binnenkant, daar heb ik hem ook 1 cm opgestreken, had ik dat wellicht niet moeten doen? Maar hoe werk je hem dan netjes af? Met een zigzagsteek?
    Groetjes Agnes

    • Iris Rossaert
     Iris Rossaert

     Hey Agnes
     De tailleband wordt volledig naar binnen geplooid, dit wil eigenlijk zeggen dat een deel van de rok zelf ook tailleband wordt. de tailleband die je aan naait is eigenlijk een soort beleg. Je hebt een tailleband van 6 cm, hier dan 2 cm naadwaarde zou uiteindelijk een afgewerkte boord moeten geven van 4 cm.

     Hopelijk heb ik je hiermee verder kunnen helpen?

     Groetjes
     Iris

     • Agnes

      Hi Iris, bedankt voor je snelle reactie!
      Ah, nu snap ik wat ik verkeerd heb gedaan, bedankt voor je uitleg.
      Groetjes Agnes

 • Krissy Wiersma

  Wauw! Prachtig rokje, ik ga er zeker mee aan de slag. Die prachtige rode stof, is dat hydrofiel? Waar zou ik deze evt. Kunnen kopen? Liefs Krissy

  • Iris Rossaert
   Iris Rossaert

   Hey Liesbet

   Dankjewel voor je complimentje!!
   Ik heb het patroon inderdaad niet op A0 staan, in de handleiding staan echter wel de afmetingen van de panden. Velen van de panden zijn rechthoeken dus normaal kan je het zo ook gemakkelijk tekenen. Hopelijk ben je zo geholpen?

   Groetjes
   Iris

  • Iris Rossaert
   Iris Rossaert

   Hey Valerie

   In principe kan je het patroon zelf tekenen voor volwassenen.
   Hoe ga je te werk:
   – Start van de grootste maat. De rokbreedte van deze maat zal voor de meeste volwassenen oké zijn. Als je graag extra rimpels hebt kan je hem iets breder tekenen.
   – Meet de lengte die jezelf wenst te maken en verleng het patroon indien nodig.
   – Meet ook de linten na door met een lintmeter te meten en verleng indien nodig.

   Hopelijk ben je hiermee wat geholpen…

   Groetjes
   Iris

 • Mie Koopman

  Dag Iris,

  Dit zijn inderdaad prachtige rokjes. Ik maakte het reeds in gele tetra stof, maar vind
  de groene ook wel mooi, zeker in combinatie met dat odeline bloesje. Weet je nog
  welke soort groen dit was? Dennengroen misschien?

  Groetjes,
  Mie

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *