Patroontest – Pluk een roos –

Onlangs poste Sara van ‘mijnlevenmetvierhelden‘ een oproep naar testers. Ze maakte voor haar twee dochtertjes reeds meerdere exemplaren van het frivole ‘plukeenroosjurkje/blousje’ en ze wou het patroon graag met iedereen delen, fantastisch niet?! Ik hapte onmiddellijk toe :-).

Het patroontje (blouse/jurk) is beschikbaar van maat 92-128. Voor Louise maakte ik een blousje in maatje 92. Deze maat zat voor haar als gegoten.
Ik had nog een oud jurkje liggen van mezelf dat opzij gescheurd was. Een heel dun en luchtig stofje, ideaal voor dit blousje.

 

Het blousje bestaat uit twee delen, zowel aan het voorpand als aan het achterpand kan je paspel voorzien. In plaats van paspel koos ik voor pomponlint. Brrr zo een beu werkje om dat er deftig tussen te krijgen. Misschien kennen jullie er een trucje voor? 

Ik was niet zo tevreden van mijn pompongepruts en heb het blousje achteraf terug losgemaakt om ze er van tussen te halen hihi.

 

Wat ik fantastisch vind aan dit patroontje zijn de dubbele mouwtjes! Dat geeft toch een extra frivole toets vind ik. 

 

Aan de halsboord voorzag Sara een tunnel. Omdat bij het jurkje dat ik in de tijd scheurde een lint voorzien was, dacht ik ‘i d e a a l’ . Uiteraard heb ik dat lint ge-upcycled . In het patroon van Sara wordt een marge van 1,5 cm voorzien voor de tunnel. Deze voorziening is nipt voor een stoffen lint en zou ik (indien ik terug een stoffen lint zou gebruiken) volgende keer op 2 cm (of zelfs 2,5 cm) durven nemen…

 

Louise had niet veel zin om binnen te poseren (kan je het haar kwalijk nemen hihi) daarom toch nog enkele foto’s in de tuin 🙂
 
 

 

 
Als je zelf zo een romantisch blousje of jurkje wil maken, moet je zeker eens op de blog van mijnlevenmet4helden kijken. Het patroontje is helemaal gratis ter jullie beschikking!! Heel veel dank Sara, het is echt een super leuk patroontje!!
 
Meer inspiratie kan je ook vinden om de blog van onderstaande dames 😉 
 

 


Patroon: Pluk een Roos (mijn leven met 4 helden)
Stof: Upcycled jurkje
 
Dankjewel voor jullie bezoekje! 
 
Groetjes Iris

0 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *