Toekan- Vogel van het jaar

 

Je ziet ze overal opduiken de Toekans. In haarspeldjes, prulletjes, en ook in de stofjes. Wanneer ik dit kaketoestofje zag liggen was ik dan ook onmiddellijk verkocht. Ik had al vrij snel door wat ik ermee wou maken. Een eenvoudige, losse jumpsuit voor Louise.
 
 

Het patroon voor deze jumpsuit tekende ik zelf uit. Ik gebruikte als basis het patroon van mijn bloomershort (deze ben ik trouwens momenteel volop aan het uitwerken om te lanceren  op mijn blog).

 
Tussen het bovendeel en het shortje zit een tunnel met een elastiek in. Hiervoor knipte ik twee afzonderlijke repen van 5 cm. 
Het bovendeel is heel eenvoudig. De breedte nam ik gelijk als die van het bovendeel van het shortje. Voor de halsopening nam ik de kromming van de Lucyjurk en de mouwtjes tekende ik er gewoon aan. 
 
 
Ik gaf de mouwtjes een extra accentje door er een mouwbeleg aan toe te voegen. Hiervoor nam ik een reep stof van 6 cm, plooide deze dubbel en naaide ze vast aan het bovenstuk (aan de verkeerde kant van de stof). Als je het beleg dan omdraait (naar de goede kant) zit de naad er mooi onder verstopt.

Om de playsuit gemakkelijk aan en uit te krijgen, voorzag ik op het achterpand een reeks knoopjes (uiteraard koos ik alweer voor houten knopen).
 
 

De kaketoe stof kocht ik bij Modestoffen Claeys in Belsele, zeker de moeite om af en toe eens binnen te springen.

Ik kocht iets meer van deze stof zodat ik nog 1 exemplaartje op aanvraag kan maken! Meer info vind je hiervoor op de website van FromBailawithlove

 
 
Stof : Modestoffen Claeys
 
Patroon: Eigen patroon
 

Bedankt voor je bezoekje! 
 
Ps: Je kan me ook volgen via instagramfacebook en/of bloglovin
 
 
 
x Iris x

 

0 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *