Wanderlust (reislust): Week 1 Project Run and play

Reislust, wat maakt België bijzonder, wat maakt ons landje uniek. Dat was het thema voor de eerste week van ‘Project Run and Play’. Om een outfit te maken die bij dit thema past, liet ik mij inspireren door de prachtige bossen hier in ons klein landje. Uniek voor deze periode van het jaar, zijn de honderden boshyacinten die momenteel rijkelijk in bloei staan. Ik koos dan ook voor een viscose stofje met een mooie bloemenprint.

Wanderlust, what makes Belgium special, what makes our location unique, that was the theme for this first week of ‘Project Run and Play’. To make an outfit that fits this theme, I was inspired by the beautiful forests here in our small country. Unique for this period of the year are the hundreds of forest hyacinths that are currently in full bloom. I therefore opted for a viscose fabric with a beautiful floral print.

Voor de jurk tekende ik een volledig nieuw patroon uit. Na meerdere testversies was de kraag eindelijk naar mijn zin, ik wou ze graag subtiel aanwezig in het ontwerp. Omdat ik een comfortabel jurk wou, tekende ik de mouwen redelijk wijd. De jurk sluit met knopen vooraan. Om de rok iets wijder te laten vallen, koos ik ervoor om ter hoogte van de zijnaad en middenachter, plooien te voorzien. Wie mijn blog volgt zal merken dat de aanzet van het rokpand dat ik gebruikte afkomstig is van mijn Lucy jurk. Ik verlengde deze echter een heel stuk. Om de look volledig maken, maakte ik met de rest van de stof een knooplint.

I drew a completely new pattern for the dress. After several test versions the collar was finally what I had in mind, I wanted them to be subtly present in the design. Because I wanted a comfortable dress, I drew the sleeves fairly wide. The dress closes with buttons at the front. To make the skirt slightly wider, I chose to provide pleats at the side seam and at the centre back. Whoever follows my blog will notice that the start of the skirt that I used comes from my Lucy dress. However, I extended it quite a bit. To complete the look, I made a matching knotted headband.

Elk van mijn ontwerpen krijgt een naam. Deze jurk wordt gedoopt met de naam ‘May – Belle’. ‘May-mei’ verwijzend naar deze prachtige maand (en uiteraard ook naar mijn blognaam). Belle, mooi, omdat ik stiekem toch heel fier ben op dit ontwerp.

Een stem voor jullie favoriet ontwerp kunnen jullie HIER uitbrengen.

Each of my designs are given a name, this dress will be named ‘May – Belle’. ‘May’ referring to this wonderful month, (and of course also to my blog name). ‘Belle’, beautiful, because I secretly am very proud of this design.

You can vot for your favorite design HERE

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *