Outfit voor de feestdagen: check!

Eerlijk, deze outfit ligt al een tijdje klaar in de kleerkast! Ik heb echter nog niet de tijd gevonden om er over te bloggen. 

Ik denk dat het overduidelijk is dat ik echt een enorme fan ben van deze zachte katoenen grill van see you at six! Ik was op slag verliefd op dit stofje en zag er toen al (enkele maanden geleden) een feestelijk jurkje in voor Fien.

Mijn oorspronkelijke blogpost zag er ietwat anders uit. Oorspronkelijk had ik de idee om dit jurkje, dat ik de naam Robin jurk geef, verder uit te werken en er men eerste betaalpatroon van te maken. 

Ik stelde jullie de vraag wat jullie hiervan zouden vinden (deed dit op facebook en op m’n blog). Ik ben heel blij dat ik dit deed. Ik wist namelijk niet dat er een heel gelijkaardig jurkje bestond (De Olivia van Coupcoup). Het is niet volledig dezelfde jurk, maar er zijn wel redelijk wat gelijkenissen. Daarom ga ik dit patroontje nog eventjes aan de kant leggen. Ik brainstorm verder naar mogelijke opties om het jurkje *uniek* te maken.

De Robin jurk die ik voor Fien maakte, is een exemplaartje in de zachte katoen van see you at six.  Om het jurkje een speelse toets te geven zijn er schuinuitlopende ruffles voorzien. Als basis voor dit jurkje werkte ik met – een leeg wit blad papier – hihi. Het is een jurkje dat ik uittekende als ‘eindwerk’ voor m’n opleiding patroontekenen.


In een tweede versie (hiervan komt later nog een blogpostje) komen de ruffles nog iets schuiner te liggen en lopen ze door tot aan de taille.

Omdat het jurkje in katoen vervaardigd werd, zijn er in het rugpand knoopjes voorzien. De ruffles lopen ook enkele cm’s door op het achterpand. 
 
Om het jurkje mooi af te werken werd het bovenstuk gevoerd. Voor dit exemplaartje voerde ik ook het rokpand. Dit omdat de zachte stof, redelijk dun is en er op dit moment toch wat frissere temperaturen moeten worden getrotseerd.
 
Om de mouwtjes mooi aan de pols te laten passen, werd er een elastieken tunnel voorzien op het einde van de mouwen.
Hieronder nog een laatste foto van het het voorpand van het jurkje! 

 

 
Patroon: Robin jurk (in ontwerp)
Stof: See you at six
Knopen: veritas
Jurkje verkrijgbaar in de webshop
 
 

Dankjewel voor je bezoekje!

Laat gerust weten wat je van de Robin jurk denkt 😉

x Iris x 

 

 

11 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *