Lucy hack – Start of a new project #Excited

Oh wat ben ik de laatste tijd druk in de weer. Sommigen hebben het misschien al ergens opgevangen, maar ik ben volop bezig met een nieuw project!
 
Een tijdje geleden vroeg Annabel van FromBailawithlove me of ik het zou zien zitten om enkele kleedjes voor haar te maken. Wat een eer! En hoe leuk ook! Natuurlijk zie ik dat zitten! Het zal soms wel wat timemanagement vragen, maar extra tijd voor mijn lichte naaiverslaving wil ik zeker maken!
 

Met het tekenen van de Lucy jurk heeft het eventjes geduurd vooraleer ik mijn eerste jurkjes voor haar klaar had.

Vanaf vandaag staan de twee eerste jurkjes op haar website waaronder deze:

Als basis voor het patroon van dit marineblauwgestreepte jurkje gebruikte ik, je gelooft het misschien niet direct, de Lucy jurk :-).

Uiteraard heb ik hier en daar wel wat aanpassingen gedaan, maar de basis blijft die van Lucy. 

Ik paste het voorpand aan door het knopenbeleg + 1 cm (totaal dus 4 cm) weg te laten. De extra cm liet ik weg omdat deze in het oorspronkelijke patroon voorzien is om het knopenbeleg te laten overlappen. Ik knipte het voorpand op de stofplooi.


Uiteraard werd het achterpand ook aangepast. Dit door centraal 4 cm extra te voorzien. De knoopjes bevinden zich dus nu achteraan.

 

Ik liet de kraag weg en werkte de halsboord af met bias. Voor de bias knipte ik een reep van 3 cm van dezelfde streepjes stof, maar je zou evengoed als accentje een ander kleurtje kunnen gebruiken.

Ook het rokpand paste ik wat aan. In plaats van kleinere plooien nam ik nu vooraan en achteraan 2 grote stolplooien van 5 cm. Dit geeft het jurkje onderaan wat extra volume.

Ik draaide de streepjes van het rokpand ook om. Ik vind dit persoonlijk een heel leuk effect hebben. Extra voordeel is dat je niet zo scheel gaat kijken op die streepjes.

 

 
Omdat het jurkje Fientje echt leuk staat, maak ik (naast het exemplaartje voor frombailawithlove ) zeker nog eentje voor haar. M’n concept is wel dat er maximum drie exemplaren de deur uit gaan. Het moet een uniek jurkje blijven en bandwerk zou me snel tegen steken vrees ik :-).
 

 

Merk je het kleine vingertje op aan de andere kant van de deur. Hihi Louise zegt hallo!

 

 

 
Patroon jurkje: Lucy jurk aangepast
Stof: modecoupon
 
 

Bedankt voor je bezoekje! Als je vragen of opmerkingen hebt over deze ‘Hack’ mag je deze zeker hieronder noteren.

Je kan me trouwens ook volgen via instagram, facebook en/of bloglovin

 

 

x Iris x
 

8 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *