Over een leuke samenwerking en een nieuwe outfit…


Lesgeven op een grote school heeft het voordeel dat je met veel collega’s mag samenwerken. Elke dag nog leer ik collega’s beter kennen en ontdek ik dat er zoveel creatief talent aanwezig is in de leraarskamer.
Een tijdje geleden babbelden ik en Terry Rogiers over onze hobby’s en hoe leuk het zou zijn om onze handen eens in elkaar te slaan. En zo geschiedde … Onlangs werkte ik twee nieuwe outfits af voor de meisjes, het ideaal moment om deze door Terry op de gevoelige plaat vast te laten leggen.

Omdat het toch iets frisser wordt buiten, gingen we op verplaatsing naar Verbeke Foundation. De sfeer in de serres daar is zo bijzonder. Deze toplocatie samen met het fotografisch talent van Terry gaven als resultaat een rijk gamma aan prachtige foto’s.

 

 

Vandaag laat ik jullie de outfit van Fien zien. In september ben ik gestart met een opleiding patroonontwerp. Als eindopdracht is het de bedoeling om een basiscorsage en basisrok uit te werken. Van deze basissen ben ik dan ook gestart om de outfit te maken.
 
Het rokje bestaat uit een dubbele heupband (6 cm breed, excl naadwaarde) waartussen linten werden bevestigd. Ik tekende voor mijn opdracht de heupband op maat uit, maar ik denk dat je misschien ook met twee rechte stroken kan werken. 
Als extra accentje naaide ik tussen de linten een ruffleboord. Precies vleugeltjes niet?
 
Voor de linten ging ik als volgt tewerk:

– Voor de linten nam ik 4 repen stof van 5 cm (incl naadwaarde).

– Voor  de ruffles nam ik een langwerpige reep (lengte gelijk aan de stoflengte, 1,40m denk ik) die ik naar de uiteinde wat schuin liet uitlopen. Ik werkte de bolle kant van de ruffle af met de overlock, maar dat kan je evengoed doen met een rolzoompje.

– Ik naaide eerst de ruffles vast op één lint, legde er dan een tweede lint op, naaide rondom vast en keerde het lint om (altijd handig om een keertouw te voorzien).

 
Achteraf bekeken zou ik het rokje wel iets langer getekend hebben, maar met een kousenbroek eronder kan dit voor mijn tweejarige wel nog vind ik. 

 

 

Het blousje is ook gemaakt op basis van mijn basiscorsage. Je moet weten dat hier al een 5-tal versies uitgetekend liggen en gemaakt werden in baalkatoen. Na een aantal pogingen kwam ik uiteindelijk aan het perfecte passende blousje en toch… de kritische naaisters/ontwerpsters hebben het zeker al opgemerkt… er is iets misgelopen. Ik ben niet altijd even geordend en heb hierdoor de patroondelen van verschillende versies gewisseld (typisch mij). Hierdoor is het achterpand te wijd aan de hals waardoor het kolletje een beetje openvalt. Ochja, van ver zie je het niet dus de blouse zal zeker worden gedragen!

 

 

Uiteindelijk kan je voor het blousje ook starten van het bovendeel van de Lucyjurk. Voor het kolletje heb ik een reep van 5 cm breed (op 95 cm lang, voor maat 98) geknipt. Deze stofreep plooide ik dubbel en voorzag ik van twee rimpeldraden. Ik heb de rimpels da verdeeld over de halsopening en werkte ze langs de binnenkant af met bias. 

 

 

Nog es bedankt Terry voor de prachtige foto’s en de leuke voormiddag!

Benieuwd naar meer foto’s van Oekeboeleke? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn  instagram, facebook en/of bloglovinGroetjes Iris


patroon blouse en salopette: : eigen patroon

 

stof blouse en salopette : Modecoupon

Foto’s: Terry Rogiers


 


 

 

 

 

 
 

 

0 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *