Nelly sweater hack

Neeltje van Smospotten en snoesjes lanceerde vorig weekend een nieuw gratis patroontje: De Nelly. Met het patroon kan je een naveltruitje of een jurkje maken. Het is een losvallend patroontje dat er echt super comfy uit ziet zitten (mijn dochter is alvast weg van die van haar).

Voor mijn versie van de Nelly paste ik het basispatroon een beetje aan naar een trui. Ik maakte de kleinste maat en verlengde deze onderaan met een 5-tal cm. Ook de mouwen verlengde ik. Ik zorgde bij het verlengen van de mouwen dat ze niet versmalden naar de pols. Ik tekende ze dus iets breder dan wanneer je ze gewoon zou verlengen.

Ik maakte de Nelly in een prachtig en SUPER zacht stofje dat ik kreeg van Editex! Ik overweeg ernstig om deze trui ook voor mezelf te maken!

Om een leuk pofeffect te krijgen aan de pols werkte ik met een mouwboord. Omdat er te veel stof is om te verdelen over de mouwboord, voorzag ik twee rimpeldraden aan de mouw en fronste deze voor ik ze aan de mouwboorden bevestigde.

Ik maakte voor de outfit ook een salopettejurk in soepele corduroy. Hiervoor tekende ik iets heel eenvoudig uit, een A-lijn modelletje waaraan ik twee linten en zakken op bevestigde. Bovenaan werkte ik het jurkje af met een beleg, rondomrond stikte ik de naad gewoon 1 cm naar binnen.

 

Dankjewel Neeltje voor dit geweldige patroontje!!

 

Patroon trui: Nelly (hack)

Stof trui: Editex

Patroon salopettejurk: zelfgetekend

stof salopettejurk: Modestofjes

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *