Summer is here…

Het is precies een hele tijd geleden dat ik iets op mijn blog schreef. Bij deze breng ik hier vandaag verandering in. Met de zomerse temperaturen van de laatste dagen kunnen de meisjes wel enkele frisse outfits gebruiken.

Ik maakte een  eenvoudig topje met smock bovenaan. Ik gebruikte als basis de Sybillejurk van LMV en deed volgende aanpassingen: Ik verkorte het patroon naar toplengte en liet het minder wijd vallen door het ter hoogte van middenvoor en rug 5 cm te versmallen. Ik tekende het topje ook iets hoger uit (2,5 cm + 4 cm stof die ik naar binnenplooide om de smockelastiek weg te werken).

Voor de afwerking bovenaan gebruikte ik een soort zigzagsteek op mijn naaimachine. De steek zigzagt in boogjes, achteraf kan je  de boogjes rondom afknippen en krijg je een leuk effect. De mouwen werden afgewerkt op de biais manier.

Het prachtige stofje is een linnen crêpe die ik haalde bij Fabrik Unik.

Ik combineerde het topje met een Tintinshort gemaakt in een prachtig bloemenstofje dat ik een tijdje geleden haalde in Modecoupon.

Ik koos de optie met frons boven de taille en striklint.

Om de outfit compleet te maken, maakte ik een passend knooplint.

Dankjewel voor je bezoekje!!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.