Hoe het allemaal begon en een twinning outfit

Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik het steeds heel vreemd vind een foto van mezelf te delen en laat staan mezelf in de tekst erbij wat bloot te geven… Een hele tijd geleden, ergens in maart vorig jaar, stelde ik mezelf een beetje voor. Ik beloofde toen om ook wat meer info te geven over hoe ik met patroontekenen ben begonnen, maar van uitstel kwam …

Geen afstel hihi, een jaar later…

Ik ben altijd een gepassioneerde naaister geweest. Van in het middelbaar naaide ik dingen voor mezelf en probeerde ik in mijn creaties mijn eigen stijl naar voor te brengen. Ik volgde zelden gewoon een handleiding en veranderde het patroon steeds. Ik heb zelf een wetenschappelijk brein en wou dus ook graag weten hoe zo een patroon in elkaar zat..

Na veel prutsen en proberen ontwierp ik in  2017 mijn eerste naaipatroon, de Lucy jurk.  Een patroontje dat patroon technisch zeker nog niet helemaal in orde was, maar eentje waar ik toch fier op ben.

Ik voelde snel dat het vak patroontekenen toch complexer is dan wat probeersels en dat het nog veel  geheimen voor me had. Het is daarom dat ik iets later een cursus patroonontwerp volgde.

Zo is eigenlijk alles begonnen.
Nu 5 jaar later is Iris May een klein bedrijfje, iets waar ik toen echt van droomde. Dat dit mogelijk is geworden is allemaal dankzij jullie, mijn lieve trouwe volgers en klanten. Heel erg bedankt hiervoor!

Het topje in de outfit hierboven is trouwens een nieuw ontwerp. Ik ben met Iris May achter de schermen aan vanalles bezig waaronder deze top.

Naast deze top maakte ik in de rest van het stofje een jurkje voor mijn kleine meid. Dit is de Suzanne top voor kids die onlangs online verscheen!

Dankjewel om eventjes langs te komen!

Liefs Iris

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *