Een gezellig huisje in huis…

Enkele weken geleden konden we al van de lente proeven, vandaag lag er een wit tapijtje op de gazon. Ook al verlang ik enorm naar de lente, toch hebben deze dagen ook hun charme. Donkere dagen vragen voor gezellige plekjes.
Ik was al een hele tijd van plan om een lees/speelhoekje te maken voor de kinderen. Ik was bijna overtuigd om een tipi te maken tot ik op facebook een berichtje zag verschijnen, waarin inspiratie werd gevraagd voor een leeshoekje Ik volgde eventjes de commentaren mee. Mijn idee om een tipi te maken werd omgegooid, door de superleuke inspiratie die Deborah Sluijs me gaf om een huisje in elkaar te knutselen.

 

Pinterest staat vol met DIYs voor dit soort huisjes. Hier kan je bijvoorbeeld eentje vinden. Je kan het huisje op maat van een babymatras nemen, maar ik wou het iets groter. Ik nam als afmetingen een lengte van 130 cm op een breedte van 80 cm. In Modecoupon  in Sint-Niklaas kan je mousse op maat laten maken. Voor een mousse met dikte 5 cm koste mij dit 27 euro, een meevaller toch? (op de bovenste foto’s lag er nog geen mousse in het huisje maar een speeldeken).

M’n meisjes zijn echte wildebrassen. Eerst waren de hoeken van het huisje nog niet verstevigd, maar om het extra robuust te maken,hebben we elke hoek van twee extra schuine balkjes voorzien.

 
De meeste huisjes die je op pinterest tegenkomt zijn niet voorzien van “muren en dak” en blijven gewoon open. Ik voorzag wel een dakje en twee wanden. De rechterwand (linkerwand op de foto) liet ik open omdat daar de zetel staat bij ons. Als onze meisjes spelen kunnen we van op afstand stiekem meekijken. Misschien als we ooit het huisje verzetten dat ik de andere wanden er nog aanhang ;-). 
 
 
 
Voor de bekleding van het huisje kocht ik een stevige canvas (3€/m) Ik had een 3-tal meter nodig voor de huidige bekleding.
De wanden zijn gewoon twee rechthoeken die ik aflockte en aan elkaar stikte. Ze werden met linten aan het hout bevestigd. In de voorste wand voorzag ik een raampje.
Ook het dak is super simpel gemaakt: twee rechthoeken en twee driehoeken met een verbrede basis. Door de basis van de driehoeken met 5 cm te verlengen, spant het dak mooi aan de houten constructie en hoef je het niet met linten vast te hangen.
 


De meiden zijn er echt in de wolken van hun nieuwe ‘thuis’. 

 

 

Dankjewel papa om samen met mama dit huisje in elkaar te steken 😉

 

 

Merkten jullie trouwens het Sippie poppensetje op van baby Otis? Super leuk om de minirestjes van een tricotje te verwerken. Ik tekende voor het popje een bijpassend mutsje. Als er interesse is, wil ik het patroontje wel eens inscannen voor jullie 😉
 
Bedankt voor jullie bezoekje! 
 
Hout voor huisje: doe-het-zelf-zaak 
Canvas voor bekleding: Modecoupon (modestofjes)
Stof voor babypop: Modecoupon (modestofjes)
Patroon voor pyjama babypop: Missessipie
Patroon voor mutsje babypop: eigen patroon

 

 

8 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *