Renée

Ik stel jullie graag mijn nieuwste patroontje voor: De Renéejas. Een patroon dat zowel voor jongens als meisjes kan gebruikt worden.

Door de mogelijke diversiteit in stofkeuze en de talrijke opties kunnen heel wat verschillende soorten jasjes gecreëerd worden.
Zo kan bijvoorbeeld een oilskin (regenstof) gecombineerd worden met teddy tot een warme, sneeuwproof winterjas of kan uit een mooie wollen stof een stijlvolle mantel gemaakt worden. 

 

Om ervoor te zorgen dat ook  minder ervaren naaisters zich aan dit jasje willen wagen, werd er veel werk gestoken in het opstellen van een uitgebreide tutorial. De tutorial zal je stap voor stap doorheen het maakproces van de Renée begeleiden. Door de verduidelijkende afbeeldingen bij de verschillende stappen zou het zeker moeten lukken om jouw Renée te maken.

Het Renée patroon bevat onderdelen voor het maken van jasjes voor kinderen van m86 tot m152. Hieronder kan je alvast de maattabel (in cm’s)  terugvinden: 

Door de verschillende opties kunnen er met het Renée patroon verschillende soorten jassen gemaakt worden. Hieronder een overzicht van de opties:

 

×      Steekzakken met flap

×      Steekzakken zonder flap

×      Opgestikte zakken met flap

×      Opgestikte zakken zonder flap (open)

×      Colorblock

×      Mouw met elastiek

 

×      Stroplint kap

×      Jas met knopen

×      Jas met zichtbare rits

×      Jas met verborgen rits

×      Gekromde zakflap

×      Hoekige zakflap

 

Voor het jasje in deze post gebruikte ik twee super mooie oilskins afkomstig uit De Stoffenkamer. Oilskin is een gewaxte katoen, volledig regen- en sneeuwbestendig!  Ik voerde de volledige jas met Teddy om een dikke winterjas te maken.

De mouwen werden zo getekend dat zowel een teddyvoering als voering in gladde stof kan. Om de armen gemakkelijker in de mouwen te laten schuiven kan er echter ook voor gekozen worden om de jas in teddy te maken en enkel de voering van de mouwen van een (gewatteerde) gladde voering te voorzien. 

Ik koos voor dit jasje de volgende opties:

×      Jas met verborgen rits

×      Hoekige zakflap

×      Opgestikte zak

Dankjewel voor je bezoekje!

Mocht je vragen hebben over dit of of andere patroontjes, mail gerust naar info@irismay.be 

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *