Claire blouse & jurk

Het jaar wordt hier gestart met de lancering van een nieuw naaipatroon: De Claire jurk & blouse. Het Claire patroon is een uitgebreid patroon voor het maken van jurken en blouses. Door de vele opties kunnen talrijke stijlen gecreëerd worden en kan het patroon in elk seizoen terugkomen.

Het patroon werd ontworpen voor niet-elastische stoffen zoals katoen, viscose, linnen, popeline, (ruwe) zijde, double gauze…

Hieronder toon ik een foto van een Claire blouse gemaakt in een redelijk stijve, niet rekbare corduroy. Ik koos hier voor de optie blouse met knopen en manchetmouwen. De mouwkop werd gemaakt met het meest dramatische patroondeel voor de mouwen, de mouw met plooien aan de kop.

Claire blouse met knopen en manchetmouwen. Ik werkte de blouse af met enkele zwarte details. Zo gebruikte ik zwarte knopen (prachtige exemplaren van atelier Brunette) en een zwart bias boordje aan de manchet.

Het patroon van de Claire jurk kan je hieronder terugvinden!

Het patroon bevat patroondelen voor dames met maten van 32 – 50 (borst 78-122 cm). Hieronder kan je een lijstje vinden met de benodigdheden en de matentabel.

Naast de blouse maakte ik mezelf onlangs ook een Claire jurk in een prachtige viscose tencel afkomstig van Fou de Coudre. Ik denk dat deze jurk mijn officieel meest gedragen jurk is de voorbije weken. Ze ziet amper de binnenkant van mijn kleerkast.

Ik koos voor deze jurk voor de optie met tulprok en riem. Vooraan koos ik de optie met knopen maar naaide de knopen gewoon aan zonder knoopsgaten te maken (tip van een soms nogal luie naaister). De mouwen zijn de 3/4 mouwen met frons aan de mouwkoppen.

Heel erg bedankt voor jullie bezoekje op mijn website!

Deel gerust jullie eigen creaties met de #irismaypatterns of #irismayclaire

Lieve groetjes

Iris

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *