Christmas May-Belle

Zeer last-minute was het dit jaar, het naaien van de kerstjurk voor Fien. Ik begon enkele uren voor ons kerstfeest aan een May-Belle die reeds even in mijn hoofd zat.

Ik kocht een tijdje geleden een soepele minirib (corduroy) bij stoffen van Leuven. Het diep, donkergroene kleur deed me spontaan aan kerst denken.

Voor deze May-Belle koos ik als opties de rimpelrok en de tweedelige kraag. Voor de mouwen week ik een beetje af. Ik nam de smockmouwen (omdat dit patroondeel hier nog op mijn naaitafel lag, beetje lui :s) en vouwde aan de pols een tunnel waar ik dan een elastiek in verwerkte. Ik ben best blij met het effect van deze mouw. Ze valt heel wijd en poft mooi aan de pols…

Patroon: May-Belle jurk

Stof: minirib Stoffen van Leuven

 

Prettige feesten!

Ps, vergeet niet in te schrijven op de nieuwsbrief! Je krijgt nog heel de kerstvakantie een mooi welkomstgeschenk!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *