Velvet christmas outfit

Naar goeie gewoonte probeer ik de feestoutfits van de meisjes zelf te maken. Dit jaar maakte ik voor één van m’n meisjes een velvetjurkje. Ik gebruikte als patroon de Odeline jurk en koos voor de optie met 3/4 mouwen en horizontale ruffle.

Ik deed enkele kleine aanpassingen aan het patroon. Als eerste tekende ik de mouwen 4 cm breder zodat er een balloneffect ontstaat. Als tweede werkte ik de hals af met een biasboordje. Ik tekende hiervoor geen naadwaarde aan de hals. Als biasboord knipte ik een strook van 3 cm breed en 80% van de halsomtrek lang. De boord werd eerst aan elkaar gestikt zodat er een cirkel ontstond. Deze werd dan aan de halsomtrek gestikt met de goede kanten op elkaar. Hierna vouwde ik de strook dubbel naar binnen, rond de naadwaarde en stikte rondom met een tweelingnaald.

Voor mij was het de eerste keer dat ik met velvet werkte. Ik moet zeggen dat het redelijk vlot verliep . Belangrijke tip bij het knippen van patroondelen in velvet is om de stof tegen de vleug te leggen (als je van boven naar beneden wrijft voelt de stof dus ruwer aan). Die stofrichting is wel belangrijk om de kleur op zijn mooist te krijgen en kleurverschillen te vermijden.

Dankjewel voor je bezoekje!

Patoon: Odeline jurk

Stof: Velvet uit modestofjes

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *