Gratis download: eenvoudige kraag May-Belle volwassenen

De May-Belle is een patroon voor het maken van damesblouses en jurken. Omdat het verwerken van een kraag een tijdrovend werkje is, ontmoedigt dit sommige naaisters voor het maken van een blouse/hemdjurk.

Om het maken van de May-Belle toegankelijker te maken, tekende ik een tutorial uit die de verwerking van een kraag sterk vereenvoudigt.

-Download de tutorial hier

Was er eerder een drempelvrees om aan de May-Belle te beginnen? Dan hoop ik jullie met deze handleiding over de streep te trekken ;-).

Deze handleiding is een uitbreiding op de handleiding van de May-Belle. Het patroontje van de May-Belle en de basishandleiding kan je hier vinden.

Naast een vereenvoudigde werkwijze bevat dit bestand ook toegang tot 3 verschillende kragen. Een typische kraag, atypische kraag (May-Belle) en een afgeronde kraag.

Voor de blouse in deze blogpost gebruikt ik de typische kraag die je op pagina 8 van de download kan terugvinden. Ik liet het bovenste knopje achterwege waardoor de blouse mooi open valt.

Ik combineerde mijn outfit met een Dolores rok uit een vroegere LMV.

Ik had nog net genoeg stof van de rok over om een bijhorend haarband te maken. De tutorial voor deze haarband kan je hier vinden.

Patroon blouse: May-Belle blouse met vereenvoudigde kraag
Patroon rok: Dolores rok Lmv
Patroon haarband: eigen patroon met tutorial HIER
Stof blouse: De stoffenkamer

 

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *