Pillow Sweater

Ojaa ik ben helemaal fan van een superzachte teddy trui!! Het idee om eentje te maken voor Louise speelde dan ook al lang in mijn hoofd. 

In één van mijn “snuisteruitstapjes” kwam ik onlangs heel leuke, zachte kussenslopen tegen. Naast een plaatsje in mijn zetel, kregen ze ook een make-over naar teddy trui. 

Voor een exemplaar (maat 92) had ik twee kussenslopen nodig. Et voila, een teddy trui voor maar liefst 5 euro ;-).

Om de trui te maken gebruikte ik als basispatroon “de Longsleeve” van de dromenfabriek. Hier kan je de link terugvinden. De mouwen en mouwopeningen nam ik gewoon over (achteraf gezien zou ik de mouwen misschien iets breder laten uitlopen). Het rug- en voorpand verbreedde ik wel wat. Ook korte ik de lengte in (de lengtes van deze patroontjes zijn redelijk lang vind ik). In plaats van en voorpand uit één stuk, knipte ik het patroon vooraan in twee. Aan beide kanten voorzag ik een cm extra voor het innaaien van de rits (een zichtbare blokrits). 

 

 

Omdat de binnenkant van de kussensloop niet zo fluffy is als de buitenkant, voerde ik het truitje met een effen, lichte katoen.
Het leven zoals het is… Mnee Louise vindt het niet altijd even leuk…

 

 
Met de restjes van de kussenslopen had ik net genoeg om een kort overgooivestje te maken, ideaal voor boven een kleedje!!

Hiervoor tekende ik de contouren van het bovenstukje van een jurkje over. Ook dit voerde ik met een restje witte wafelstof dat ik nog liggen had.

 
Voor de sluiting maakte ik een lus vast aan de achterkant van het vestje. Dit deed ik door een klein lapje stof op het lint vast te naaien. Aan de andere kant maakte ik eveneens een lus waardoor ik een houten knop stak. Ook deze werd vastgenaaid aan de achterkant van het vestje met een lapje stof.

 

 
Vestje binnenstebuiten 

 

Het koord dat ik gebruikte voor de lussen kan je kopen in een doe-het-zelf zaak. Ik gebruik deze trouwens ook om paspel te maken.  
 

 

 

Patroon trui: aangepast patroon Dromenfabriek
Patroon overgooivestje: eigen patroon
Stof: Kussenslopen uit Action
Kleedje Louise: Zara Kids
 
One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *