– Grace hackje voor Alice –

Het is eventjes druk geweest! Ons verlof is er momenteel eentje geweest van metsen (nog een hobby van mij hihi) en partyplannen (2 jaar na datum eindelijk onze trouwparty georganiseerd). Maar soit, het is rustiger nu ;-).
 
Dit blogpostje wou ik eigenlijk al een hele tijd geleden schrijven. Het is echt een mega babyboom bij ons in de vriendenkring. Momenteel zitten we voor dit voorjaar/zomer aan 5 meisjes en 2 jongens!!
 
Voor twee van de meisjes maakte ik reeds een jurkje. Een Gracejurkje (Emma en Mona) voor elk meisje, bij elk van de jurkjes heb ik het patroon ietsiepietsie aangepast.
 
Het eerste jurkje maakte ik voor Alice, het kleine meisje van m’n goeie vriendin Steffi. Het tweede jurkje maakte ik voor Noë het dochtertje van m’n lieve vriendin Alien (postje komt er later aan).
Voor het jurkje van Alice gebruikte ik een katoentje dat ik kocht bij modecoupon. Ik paste het patroon van het Gracejurkje een beetje aan door centraal in het bovenpand ruffles te voorzien. De manier die ik hiervoor gebruikte wordt hier uitgelegd. 
 
Omdat de stof redelijk dik was wou ik geen voering. Ik werkte de mouwen en de halsopening af met een biaslint die ik knipte uit dezelfde stof. 
 
 
Voor de sluiting voorzag ik een knopenpand. Hiervoor tekende ik bij het achterpand 3 cm extra (dit omdat ik zonder een voering werk). Omdat de sluiting op de rug zit, voorzag ik platte knoopjes (foto ben ik vergeten nemen).
 
 
Lieve Alice is misschien nog een beetje te klein voor dit jurkje, maar wat is ze schattig 
 
Stof : Katoen gekocht bij modecoupon
Patroon: aangepaste Gracejurk

Bedankt voor je bezoekje! 
Ps: Je kan me ook volgen via instagramfacebook en/of bloglovin
 
 

 

x Iris x
 
 

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *