Blogtour Isa sweater – Cherry blossom girl

Meestal grijp ik bij het naaien naar katoen of andere niet rekbare stoffen. Met de opkomst van de Isa sweater/jurk is dit voor mij toch wat veranderd! Er zijn er hier echt al super veel van onder mijn naaimachine gerold. Het is dan ook een ideaal patroontje voor een snel-klaar-projectje. Het patroontje is zowel te koop in PDF als op papier.

Woops, de luiaardjes staan op hun kop 😮 (hm, late night sewing, niet altijd zo een goed idee…)

Ik maakte met een prachtig stofje van Meganbluefabrics de gewone sweater in maatje 98. 
Het basispatroontje valt redelijk kort. Ik verlengde hem hier met 3 cm. Heel handig is dat je in het patroontje van Isabel, de afgewerkte lengte kan nakijken. Op die manier heb je dus een goed idee van hoe lang de sweater zal vallen.

 

Het bijpassende streepjesstofje kocht ik in modecoupon. Niets leuker dan een stofje op de kop kunnen tikken in de koopjeshoek. Voor 4€/m kon ik dit echt niet laten liggen!
Initieel zou ik voor de legging het patroontje van Emma en Mona gebruiken. Omdat dat patroontje maar gaat tot maat 80 moest ik het hertekenen, en soms ben ik, mja, echt een luiaardje ;-). Ik nam een goed passende legging vouwde deze dubbel op de stof en knipte er met een naadwaarde rondom rond, op deze pagina kan je dat goed uitgelegd zien ;-). 

 

 

 

Duimen dat de zon snel wat meer warmte geeft want ik maakte voor mijn meisje alvast een bijpassend playpants broekje. Ik paste het basispatroon van het broekje aan zoals Laurence (Blanche) op haar blog beschreef.
 
 
Dankjewel voor je bezoekje! 
 
 
Patroon trui: Isa sweater/jurk
Stof sweater: Meganbluefabrics
Stof broekje: Stof:  modestofjes

 

0 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *